Зам.-министър Деница Николова представи международна програма за 220 милиона евро

13:02, 08 окт 15 25 465 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заместник-министърът на регионалното развитие Деница Николова, представи в Плевен нова програма за транснационално сътрудничество „Дунав 2014-2020“. Тя припомни, че програмата бе одобрена през последното лято от Европейската комисия, а общият отпуснат ресурс възлиза на 220 милиона евро, разпределени в четири приоритетни оси.

"Това е единственият инструмент за транснационално съструдничество, който може да подкрепи директно малките и средни предприятия, които имат значителен принос към развитието на Дунавски регион. Ще направим всичко възможно, за да насърчим развитието на иновации и предприемачеството по начин, който увеличава конкурентоспособността на крайдунавските държави", каза зам. министър Николова.

Основната идея на програмата е да стимулира партньорството и развитие на взаимодействието между 14 страни по поречието на Дунав, за създаване на стратегически проекти от сферите на иновациите, културата и туризма.

Главният център и управлението на „Дунав 2014-2020“ са базирани в Унгария, а желаещите да участват държави, трябва да подават заявленията си там. Очаква се България да предложи свои проекти най-вече в областта на туризма, подчерта зам.-министър Деница Николова.

Събитието премина в зала „Плевен“ на Областна администрация и на него присъстваха представители на областната и общинската управи, на бизнеса и неправителствения сектор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама