Живко Тодоров: Привличането на инвестиции в Стара Загора е единствения начин за стабилна финансова среда

13:42, 08 окт 15 / Политика 25 458 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Ще продължим да работим по същия начин и през следващите четири години – ефективно, амбициозно, за да привличаме колкото се може повече инвестиции към Стара Загора.Това е единственият начин да се създава стабилна финансова среда“, категоричен бе Живко Тодоров, кандидатът за втори мандат за кмет на Стара Загора от ГЕРБ. Той се срещна с работещите в няколко големи старозагорски фирми и заедно с ръководителите им обсъди направеното до момента и определи приоритетите, които залага заедно със своя екип за подобряване на града и живота в него.

Живко Тодоров сподели, че създаването на конкуренция между фирмите също е от огромно значение за града и е предпоставка за развитие на бизнеса. Даде за пример промените в изискванията и цените на обществените поръчки. „Условията към фирмите, изпълняващи поръчки, бяха залагани така, че да са угодни само за определени участници. Променихме това – сега имаме по-ниски цени на услугите и се вършат повече неща. Намалена бе цената, която Общината плаща за сметоизвозването в града ни с над 1 млн. лева. Ето така се работи ефективно!“, обобщи той.

При срещата с ръководството и работещите в „Хлебозавод“ – Стара Загора, участваха и кандидатите за общински съветници Николай Диков и Пламен Русев. Те  припомниха колко важно е кметът на града да има подкрепата на Общинския съвет и какъв е редът за предлагане и разглеждане на предложения, влияещи пряко на старозагорци. За да вървят нещата двете институции трябва да работят в синхрон – Община и Общински съвет през този мандат го правиха и затова нещата се получаваха, стана ясно по време на срещата.  

Живко Тодоров и част от екипа му се срещнаха и с около 100 души, представители на земеделския и животновъдния бранш, както и професори и доценти от Аграрния факултет в града. Тя се проведе в Земеделския институт и целеше да бъдат обсъдени проблемите пред сектора. По време на разговора, стана ясно, че добър вариант за съвместна работа е сформирането на група, която да бъде медиатор между администрацията и бранша.

Освен приоритетите и всички подобрения, които са направени през мандата на Живко Тодоров в Стара Загора, на среща-разговор с  ръководството и работещите в „Зоохранинвест“ бе засегната и темата за здравословното хранене, заседналия начин на живот при младите хора и стимулирането на повече спортуващи старозагорци. По време на посещението си в завода Живко Тодоров подчерта, че добър вариант е партнирането между различни организации и фирми, които да реализират съвместна кампания за информираност, с която да бъде подобрено качеството на живот на хората.   

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама