Разлив на масло по платното уби трима в тунел "Витиня" (видео) (обновена в 16.25 ч.)

13:46, 08 окт 15 25 431 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Разлив на масло по пътното платно е най-вероятната причина за тежката верижна катастрофа в тунела "Витиня", предаде bTV, позовавайки се на шофьори, участвали в инцидента.

Загиналите при катастрофата са трима, казаха от пресцентъра на МВР за София Topnovini.bg. Тежко пострадалите са поне четирима, уточниха от вътрешното ведомство, а тези с по-леки наранявания - десетки. Сред изпратените за лечение в болница е и едно дете с тежка черепно-мозъчна травма, съобщава БНР.

Верижната катастрофа, в която са участвали над 30 автомобила, е станала в посока Варна по автомагистрала „Хемус". Катастрофата е образувала и километрично задръстване. От АПИ уточниха, че движението в района е спряно. Превозните средства се пренасочват по обходен маршрут по стария път между София и Ботевград.

Девет линейки са изпратени на мястото на катастрофата, както и коли на пожарната. 

Трима от пострадалите са докарани в УМБАЛ "Света Анна София" - двама мъже на 73 и 57 години, и двамата шофьори, както и една жена. Това съобщиха за София Topnovini.bg от лечебното заведение. И тримата са с гръднокоремни травми и към момента са стабилизирани.

Други четирима, сред които трима възрастни и едно дете са в спешното отделение на "Пирогов". Няма опасност за живота им.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама