Италианската актриса Клаудия Кардинале разгледа Ларгото, то ще е готово до месец (снимки)

14:07, 08 окт 15 / Култура 25 530 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министърът на културата Вежди Рашидов представи разкритите археологически находки при Ларгото на италианската актриса Клаудия Кардинале, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Той каза пред журналисти, че Античният културно-комуникационен комплекс "Сердика" в центъра на София е древен римски град и след приключване на консервационно-реставрационните дейности по него, ще стане като малък вариант на Помпей (голям античен римски град в Италия – бел.ред.).

Рашидов отбеляза, че центърът на София става много хубав, защото има добра история. "България е много талантлива страна, но не е позната, затова сега трябва да положим много усилия тя да бъде припозната. Искам всички да опознаят мястото, където произвеждаме гениите по света, тук е работилницата", каза още културният министър.

Очаква се Античният културно-комуникационен комплекс "Сердика" да бъде завършен в средата на следващия месец, а официалното му откриване да бъде през 2016 г. Ларгото, чиято обща площ е 8000 кв. метра, ще бъде най-големият музей на открито в България, след като бъде завършен.

Клаудия Кардинале е у нас за премиерата на новия български филм "Имало едно време един уестърн" (Twice Upon a Time in the West) на режисьора Борис Десподов. В него тя играе главна роля. По думите на министър Рашидов актрисата е земен и контактен човек, но самата тя не каза нищо пред журналистите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама