ЕС ще засили политиката за връщане на икономически мигранти

14:13, 08 окт 15 / Свят 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Европейският съюз трябва да засили политика си за връщане на икономически мигранти, критикувана понастоящем за неефикасността си, заявиха днес няколко вътрешни министри от съюза, цитирани от Франс прес, при пристигането си на заседание в Люксембург.

Можем да приемем и да подпомагаме хората, които се нуждаят от закрила (бежанците), само ако онези, които нямат такава нужда, престанат да пристигат или бъдат своевременно отпращани, каза германският вътрешен министър Томас де Мезиер. "Отпращането винаги е тежко, така е, но онези, които не се нуждаят от закрила, трябва да напуснат Европа", подчерта той.

"Трябва да се прекъсне връзката между предприемането на това опасно пътуване до Европа и възможността за оставане в Европа", заяви британският министър Тереза Мей. Това е причината, поради която Великобритания винаги е настоявала мигрантите да бъдат връщани в родината им и причината, поради която трябва да се вземат мерки срещу онези, които злоупотребяват със системата ни за предоставяне на убежище, добави тя. "Европа трябва да мине на по-висока скорост и ние сме готови да я подкрепим", подчерта Мей.

Люксембургският министър на вътрешните работи Жан Аселборн отбеляза, че в близките седмици и месеци трябва да се направи всичко възможно за изпълнение на разпорежданията за репатриране, тъй като сега се изпълняват едва 40 процента от заповедите за напускане, издадени срещу незаконните имигранти в Европа. Аселборн напомни, че на среща на върха в Малта през ноември страните от ЕС ще се опитат да подобрят сътрудничеството по този въпрос с африканските страни, откъдето идват голяма част от икономическите мигранти. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама