Градинката до Икономиката в Шумен остана без осветление

14:16, 08 окт 15 25 455 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 

Не работи единствената улична лампа в района на градинката до Професионалната гимназия по икономика в Шумен. За това сигнализираха читатели на Topnovini.bg.

Живеещите в района се оплакаха, че от известно време в градинката лампата не свети. Пространството е терасирано, има много стъпала и в тъмното преминаването на хората е силно затруднено, още повече, че от едната страна са откраднати металните парапети.

Неудобство създава и разбитата настилка на градинката. При дъжд пространството потъва в кал, а при сухо време в прахоляк. Проблемът е от около две години, когато от ВиК махат варовиковите плочи, за да отстранят авария, но не възстановяват покритието.

“Много е тъмно. Сутрин, когато излизам за работа и вечер, когато се прибирам. В тъмнината трудно се придвижвам по стълбите”, оплака се жена, която всеки ден минава през градинката.

Хората в района се жалваха още, че дори, когато работела единствената улична лампа била с фотоклетка и при доближаването й угасвала, което също било неудобно, но все пак имало някаква светлина.

От Община Шумен информираха фирма ЕТ “Желязко Желязков”-Бургас, която поддържа уличното осветление в района на градинката. От фирмата са поели ангажимента да отстранят повредата.

Без осветление заради неокастрени клони на дървета в Шумен са и улиците “Охрид”, “Битоля”, “Васил Петлешков”, “Отец Паисий”, няколко участъка по “Съединение” около СОУ “Панайот Волов”  Базовото училище и Професионалната гимназия по селско стопанство, информираха още от Общината.

Дъждовното и влажно време също е предпоставка за честите повреди на уличното осветление, защото мокрите корони на дърветата повреждат проводниците.

От началото на годината до момента в кметството в Шумен са получени 1075 сигнала за повреди на улични лампи. Само за първите осем дена от октомври сигналите са 57, като експертите очакват те да стигнат до 200. За сравнение през цялата 2014 г. жалбите са били 979.

Всички 240 устройства, които включват и изключват уличното осветление в Шумен вече са настроени за работа през зимния сезон, като вечер се задействат по-рано, а сутрин гасят лампите по-късно.

Малко на брой стари часовници, разположени в покрайнините на града остава да бъдат подменени с нови електронни устройства. Това обаче ще стане през следващата година.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама