Започват възстановителни дейности по уличните настилки в Сливен

14:20, 08 окт 15 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След възстановяването на уличните настилки в обхвата на „Интегриран проект за водния цикъл на град Сливен", общината  започва възстановяване на улични настилки и извън обхвата на проекта, съобщи заместник-кметът Иван Манчев.

 „Изпълнението на дейности за основен ремонт на улични настилки на територията на Общината е задача от първостепенно значение за администрацията", посочи инж. Манчев и допълни, че действащите договори с пътно-строителни фирми са приключили в средата на месец септември.

Община Сливен е обявила публична покана за избор на изпълнител на строително-монтажни работи за основен ремонт на улични настилки на територията на Община Сливен по три обособени позиции. Избрани са изпълнители, които ще започнат работа най-късно в началото на следващата седмица. По думите на Иван Манчев особено внимание ще се обърне на състоянието на уличните настилки в малките населени места, а в Сливен възстановяването на настилките ще продължи по улици в кв. „Клуцохор", централна градска част и междублоковите пространства, които не са в обхвата на интегрирания проект за водния цикъл.

Приоритет за община Сливен е възстановяването и на пътната сигнализация, и на хоризонталната маркировка. Целта е да се осигури безопасното преминаване на пешеходци и моторни превозни средства на територията на града и общината, посочи още инж. Манчев. Подновяването на маркировката става съобразно нормативните изисквания и включва пешеходни пътеки, осови линии, направляващи линии и др. Обновява се и знаковото стопанство.

За осигуряването на нормалната проходимост на общинската пътна мрежа през предстоящия зимен период в момента се сключват договори за текущ ремонт и поддържане на пътищата извън населените места, съобщи още инж. Иван Манчев. Дейностите включват почистване на отводнителни окопи, възстановяване на разрушени участъци, почистване на паднала растителност и др. До края на месец октомври ще бъде избрана и фирмата-изпълнител за зимното поддържане на общинската пътна мрежа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама