Две детски площадки и подлез ще бъдат трансформирани от артисти

14:27, 08 окт 15 / Култура 25 373 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обновяване на детска площадка в столичния кв. „Лагера“, детска площадка в междублоковото пространство на кв. „Изгрев“ и подлез в „Подуяне“ са проектите, които спечелиха в конкурса „Направи си сам София“, организиран от Столичната община и сдружение „Трансформатори“.

След онлайн гласуване, в което се включиха близо 16 хил. души, жителите на града избраха проектите „Обществен компас“ (http://sofiachallenge.bg/voting/izgrev1/), „Подлезно“ (http://sofiachallenge.bg/voting/poduene6/) и „Лагера и приятели“ (http://sofiachallenge.bg/voting/krasnoselo2/) за такива, които ще бъдат трансформирани от артисти и доброволци.

В конкурса „Направи си сам София“ екипи от артисти предлагаха свои идеи за преобразяване на различни пространства в столицата. Двадесет и три бяха предложените от районните администрации градски пространства, а екипи от артисти подадоха 22 проекта за трансформация на различни места в 13 района на София.

Основният акцент на проекта е в артистичните трансформации на заобикалящите ни пространства да бъдат включени и самите хора от квартала.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама