Откриха обновеното читалище във Ветрен

14:53, 08 окт 15 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обновеното читалище „Народна просвета – 1889 г." в мъглижкото село Ветрен бе открито с тържествена церемония.

Лентата на ремонтираната сграда прерязаха кметът на община Мъглиж Господин Господинов, заместниците му Душо Гавазов и Методи Марков, и председателят на читалището Маргарита Грозева.  На церемонията присъстваха жители на селото, кметове на населени места и общински съветници.

Ремонтът на читалището започна през януари т. г.  За обновяването на сградата бе спечелен проект „Реконструкция и ремонт на читалище „ Народна просвета ” , по програма „ Развитие на селските райони 2007-2013 г.” . Стойността на проекта е 910 744 лв. Извършени са строително - ремонтни работи по фасадата и покрива, има и вътрешни ремонти. Подменен е дървеният покрив, ремонтирани са сцената и входната рампа.

Подменена е водопроводната инсталация иканализацията в сградата. Ремонтирани са електрическата, отоплителната и  вентилационната инсталации и котелното помещение.

Читалище” Народна просвета – 1889” е едно от най-старите в общината. То е средище на самодейната дейност в селото. Тук има детско-юношеска певческа фолклорна група и детско-юношески танцов състав. Читалището разполага и с богата билиотека от над 16 хиляди тома.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама