Момчето, блъснало пешеходец на Витоша, ще бъде съдено за причиняване на смърт

15:02, 08 окт 15 25 445 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До края на деня ще бъде повдигнато обвинение за пътно-транспортно произшествие с причиняване на смърт на момчето, което блъсна с колата си 63-годишен пешеходец в близост до местността Копитото на Витоша. Това каза Чавдар Ангелов, зам.-градски прокурор на София, на пресконференция по повод разкритото престъпление.

На извършителя ще бъде наложена и мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок от 72 часа.

18-годишният шофьор на Мерцедес-а CL, с инициали Д.Н., е имал книжка от две седмици, каза главният секретар на МВР Георги Костов. Заедно с него в колата е имало още три момчета - две на 18 и едно на 17.

"Всички от тези млади хора са възприели прегазването и са разбрали, че е отнет човешки живот. По никакъв начин до задържането на четиримата в МВР не е постъпвал сигнал нито от тях, нито от хора, които са общували след извършеното престъпление", отбеляза Костов. Четиримата решили да не спрат и да не проверяват състоянието на прегазеният 62-годишен човек. От МВР разполагат с информация, че и някои от младежите са споделили на свои близки за деянието, но никой от тях не е подал официално сигнал.

По време на пресконференцията от МВР разказаха, че още на следващия ден след инцидента, Д.Н заедно с баща си, напуснал България през Дунав мост. Те са задържани същата вечер, когато се връщали.

Престъплението е било разкрито в помощта на видеонаблюдението в София. Колата е открита скрита в гараж на семеен приятел в столичния квартал "Надежда". По думите на директора на СДВР Младен Маринов автомобилът е паркиран там с цел да се отстранят щетите по него и да се укрие.

От удара на мястото на катастрофата останали парчета от фаровете на колата, мигачите, бронята. Автомобилът е със счупен десен фар, а стъклото е счупено и вдлъбнато. Тя била разпозната и по съпоставка на отломките край пътя с щетите по колата.

Припомняме, че загиналият беше открит във вторник от туристи край пътното платно по пътя за Копитото. След катастрофата извършителят беше избягал, без да сигнализира полицията. Въпреки това, полицията залови виновника много бързо.

"В градска прокуратура е образувано досъдебно производство, незабавно след като сме били уведомени от органите на МВР", заяви Ангелов. Той благодари поименно на колегите си от МВР за това, че в рамките на 15 часа, след като е докладвано престъплението, извършителят е бил установен. Той обясни, че на останалите трима души, пътували в колата за момента няма повдигнати обвинения, а бащата не може да бъде подсъдим за съучастничество.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама