Средната продължителност на живота в България е 74 години

15:52, 08 окт 15 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Средната продължителност на живота в България е 74 години, като за мъжете тя е 70,6 г. и 77,6 г. за жените. Данните бяха обявени на форум, организиран от Министерството на труда и социалната политика, в рамките на Програмата на председателство на България на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ) за 2015-2016 г., съобщават от пресцентъра на ведомството.

Средната възраст, на която българките раждат първото си дете за последните 15 години се е увеличила с 4 и вече е 27.2 г. от страните в региона единствено в Албания няма увеличение по този показател.

Представителят на Фонда за населението на ООН (ФНООН) за Източна Европа и Централна Азия Едуард Йонгстра препоръча да се върви към увеличение на пенсионната възраст и да се стимулира по-дългото оставане на пазара на труда на хората.

На форума стана ясно още, че делът на чуждестранните работници в ПСЮИЕ е много нисък, като изключение е само Челна гора, където той е 8 на сто. В по-голямата си част регионалните работници – мигранти, са под 40-годишна възраст. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама