Говорителят на Европарламента по проблемите на миграцията на посещение в Пловдив

19:10, 08 окт 15 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Едно от най-разпознаваемите лица на Европейската зелена партия и втори мандат евродепутат - Ска Келер, ще посети Пловдив тази неделя (11 октомври), научи Topnovini.bg.

Ска Келер е официален говорител на Европарламента на тема бежанци и миграция и ще пристигне в Града под тепетата по покана на пловдивски граждани. Тя ще посети Стария град и квартал "Капана". Планирана е среща с пловдивчани на различни теми - от предизвикателствата пред устойчивото развитие на градската среда до наболелите теми като миграция и справянето с бежанската криза.

Франциска Мария Келер е на 33 години, със завиден опит зад гърба си. Родена е и е израснала в Източна Германия, говори шест езика и има магистратура по ислямистика, тюркология и юдаистика от Свободния университет в Берлин. Специализирала се е в проблемите на миграцията и по време на сегашния си мандат като евродепутат е член на Комисията по международна търговия и на делегациите "Съвместен парламентарен комитет ЕС - Турция" и "Парламентарния комитет Карифорум - ЕС", както и заместник в Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи и делегацията в Съвместния парламентарен комитет ЕС - Мексико. Вицепрезидент е на парламентарната група на Европейската зелена партия.

В момента е много активна в Eвропарламента по темата за бежанците и лобира за солидарност и незабавни действия за справяне с кризата. Защитник на дигиталните права и изявен противник на различните форми на правителствено наблюдение. Природозащитник и деец по множество зелени теми.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама