Корнелия Нинова в Русе: Местният вот трябва да ни подготви за предсрочни парламентарни избори догодина

19:18, 08 окт 15 / Политика 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Управляващата разнородна коалиция вече се пропуква, и дава ясни сигнали, че се готви за предстоящи избори. Ние от БСП трябва да се готвим много усърдно, и да се впуснем в тази битка с много енергия, като най-големият ни враг ще бъде апатията сред хората". Това заяви депутатът от левицата Корнелия Нинова, която заедно с русенският депутат Добрин Данев са на посещение в Русе. Те са в града за да изразят подкрепата си за кандидата за кмет на БСП Божидар Йотов, заедно с когото се срещнаха с русенски симпатизанти.

Нинова изрази съжаление, че на местните избори се гледа като на вече решени, тъй като те избират най-важния човек за местното самоуправление - кметът, който трябва да е най-близо до хората и да е запознат с техните проблеми. Това е и човекът, който може да се противопостави на погрешните национални политики, каквито се лансират от настоящите управляващи. Тя даде пример с реформите в здравната и образователната сфера, които предвиждали "втора вълна на приватизация", предимно на болници и училища, и единствено кметът е този, който може да спре подобно решение. 

"За мен е особено тъжно да гледам как настоящата местна власт се хвали и реже лентични на проекти, започнати от Божидар Йотов и неговия екип. Това е огромно неуважение към неговия труд, и труда на партията като цяло. Точно затова ни е необходима вашата подкрепа, за да може Русе отново да започне да се развива", призова още Нинова. 

От своя страна Божидар Йотов благодари за подкрепата, и призова всички участници в изборите за повече морал не само по време на кампанията, но и в политиката като цяло. Той обърна внимание и на икономическия натиск върху бизнеса, предизборните обещания за внимание към крайните квартали, намаляване на населението на града, "връзкарството" в Общината - все неща, които не могат вечно да бъдат пренебрегвани.

В края на срещата бе отделено време и за дискусия с гражданите, които имаха въпроси свързани с икономиката на града, екологичните проблеми, ниските доходи и други.

Купуването и продаването на гласове е престъпление! 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама