София се включва в международния протест срещу TTIP и CETA

07:54, 10 окт 15 25 260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
София се включва в Общоевропейския ден за протест срещу подписването на Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ) със САЩ (TTIP) и на Всеобхватното икономическо и търговско споразумение с Канада (CETA). Шествието ще тръгне в 17:00 ч. от паметника на Патриарх Евтимий в столицата и ще стигне до Народното събрание.

Маршрутът, по който ще преминат протестиращите, започва от бул. „Патриарх Евтимий”, през ул. „Георги С. Раковски” до сградата на Представителството на Европейската комисия, където хората ще спрат за 5 минути. Шествието ще продължи по ул. „Георги С. Раковски”, ул. „Славянска” до Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Там отново е предвидена спирка от 5 минути. След това протестиращите ще се придвижат по ул. „Георги С. Раковски”, бул. „Цар Освободител” до пл. „Народно събрание”, където е и крайната точка от маршрута.

Другият български град, който ще заяви несъгласието си преговорите да се случат на тъмно, имитирайки публичност, е Добрич. В международния протест ще се включат 600 европейски града. Те се обявяват и срещу печалбите на тесен кръг корпорации, които жертват суверенитетът, здравето, социалните права и околната среда.

Срещу TTIP са събрани над 34 хил. подписа в страната ни. Така България се нарежда на девето място по количество събрани подписи съобразно броя на населението сред 28-те държави в Европейския съюз и на първо място в Източна Европа. Под инициативата „Stop TTIP” са се подписали над 3 млн. европейци, като само в Германия това са направили над 1,5 млн. души.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама