Асеновград се включва в Международния ден на ходенето

09:58, 10 окт 15 / Спорт 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Асеновград се включва в Международния ден на ходенето, който се провежда за 23-ти път в България. Стартът на събитието бе даден днес в 10 часа на площад "Академик Николай Хайтов", пред сградата на Община Асеновград, като всички участници трябва да стигнат до Асеновата крепост.

"На ден трябва да ходим най-малко по два километра, за да поддържаме здравето си", съветва проф. Никола Хаджиев. Той е на мнение, че хората трябва сами да търсят всяка възможност да правят 2000-3000 крачки дневно.

Идеята на Българската асоциация "Спорт за всички" е да се привлекат повече желаещи за системни занимания с ходене за здраве. Кампанията има за цел да популяризира здравословния начин на живот чрез системно ходене, тъй като то е най-естествената форма на движение и може да се практикува от всеки свободно, навсякъде и по всяко време, освен това не изисква финансови средства.

В Деня на интензивното ходене в Асеновград се включват всички желаещи, независимо от тяхната възраст, пол, физическа подготовка, включително и хора в неравностойно положение.

В България спортният празник се организира ежегодно от 1993 г. В световен мащаб, програмата се подпомага от Международния олимпийски комитет, който всяка година финансира проявата в отделни страни. Денят на интензивното ходене в България под патронажа и с финансовата помощ на МОК се проведе през 1993 и 2000 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама