Молби за помощи за първолаци се приемат до 15 октомври

15:49, 10 окт 15 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Молби за отпускане на еднократна помощ за първокласници ще се приемат до 15 октомври в общинските дирекции „Социално подпомагане“, припомнят от социалното министерство.

До момента са одобрени повече от 42 хил. декларации за над 10,5 млн. лева. Размерът на помощта за едно дете е 250 лева. Необходимо условие е децата да са записани за първи път в първи клас на държавно или общинско училище.

За да бъде отпусната еднократната помощ, брутният доход на всеки член от семейството трябва да е по-нисък или равен на 350 лв. месечно през последната година. Подоходният критерий не се изисква за деца с трайни увреждания, деца с един жив родител и деца, настанени в приемни семейства и в семейство на роднини или близки.

След законовите промени живеещите без брак на един и същ постоянен адрес, вече трябва да деклрарират доходите и на двамата родители.

Държавата е отхвърлила повече от 720 молби заради висок деклариран доход. Родителите трябва да върнат финансовата помощ, ако детето не посещава редовно учебните часове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама