Русия ударила 55 обекта на "Ислямска държава" в Сирия

16:19, 10 окт 15 / Свят 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Руската бойна авиация е нанесла удари по 55 обекта на групировката „Ислямска държава“ в Сирия. Самолетите на Русия са излетели 64 пъти. Това съобщи министерството на отбраната на Москва, предаде Интерфакс. Операцията се провежда при по-голяма активност от първите дни, споделя руската медия.

За изминалото денонощие са унищожени 29 полеви лагера на „Ислямска държава“, 23 укрепени пункта, 2 командни пункта, склад за боеприпаси в провинция Хама и отбранителни позиции с оръжия и бойна техника, пише ТАСС, цитирайки руски генерал. В провинция Алепо бомбардировачи Су-24М са премахнали голям укрепен район на терористите, който е представлявал съоръжение с изградени огневи точки, минометни позиции и вкопани в земята складове с боеприпаси и хранителни запаси.

Руският тв канал "Россия 24" разпространи любителски кадри, за които твърди, че са заснети от сирийски правителствени войници, на които за пръв път се виждат бойни хеликоптери в действие, за които в репортажа се твърди, че са руски.

Първите успехи за сирийската армия са вече налице благодарение на въздушната подкрепа на Русия. В северните части на провинция Хама е освобдена малката долина Ким с десетина селища, съобщи РИА „Новости“. Районът се намира на около 100 км югоизточно от Латакия, където е разположена руската бойна авиация. Доскоро районът бе под контрол на Фронта „Ан Нусра“, който е смята за наследник в Сирия на терористичната мрежа „Ал Кайда“. Няма информация за жертви, пише Ройтерс и уточнява, че в бомбардираната област няма реално присъствие на „Ислямска държава“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама