Осем са номинирани за членове на Фискалния съвет

16:59, 10 окт 15 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Осем кандидатури за членове на Фискалния съвет са предложили депутатите до вчера, когато изтече крайният срок за номинациите, става ясно от сайта на Народното събрание.

5-членният съвет ще следи за спазването на фискалните правила в бюджета. Той ще може да излиза с препоръки при приемането на бюджета на страната.

От ГЕРБ предлагат своя бивш колега Борис Грозданов, който стана известен в предходния мандат с предложението си да се облагат с данък общ доход пенсиите, когато падне таванът за тях.

Реформаторският блок предлага две кандидатури - икономиста и представител на Центъра за либерални стратегии Георги Ганев, както и на бившия зам.-министър на финансите Любомир Дацов в кабинета на НДСВ и ДПС и на тройната коалиция.

Социалистите са излъчили икономиста Димитър Иванов, който преди години беше в екипа на президента Георги Първанов.

НФСБ залага на предложения от тях кандидат за управител на БНБ Григорий Вазов.

ДПС са номинирали бившия си депутат Юнал Тасим, който е и бивш зам.-министър.

От БДЦ пък са предложили бившия главен данъчен инспектор при правителството на Иван Костов Дора Андреева, а „Атака“ - Маргарита Николова, която е бивш депутат и бивш общински съветник.

Кандидатите ще бъдат изслушани в бюджетната комисия, а избирането им от депутатите, което става с обикновено мнозинство, ще се излъчва пряко, гласят приетите процедурни правила за избора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама