Десетки асеновградчани отидоха заедно пеша до Асеновата крепост

17:49, 10 окт 15 / Спорт 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Десетки асеновградчани се включиха в днешното ходене пеша до Асеновата крепост. Инициативата бе организирана от Община Асеновград в подкрепа на Национата проява на Българската асоциация "Спорт за всички" и Министерството на младежта и спорта.

На старта всички участници получиха тениски с логото "Ходенето е здраве" и изминаха 2-километровия участък от центъра на града до Асеновата крепост.

"Най-малко два километра на ден трябва да ходим, за да поддържаме здравето си", съветва проф. Никола Хаджиев. Професорът е на мнение, че хората трябва сами да търсят всяка възможност да правят 2000-3000 крачки на ден.

Кампанията има за цел да популяризира здравословния начин на живот чрез системно ходене, тъй като то е най-естествената форма на движение и може да се практикува от всеки свободно, навсякъде и по всяко време, освен това не изисква финансови средства.

Денят на интензивното ходене в Асеновград бе посветен на всички, които подкрепят тази идея, и в нея се включиха всички желаещи, без разлика на възраст, пол или физическа подготовка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама