Очаква се броят на жертвите от атентата в Анкара да расте, обяви Надежда Нейнски

20:04, 10 окт 15 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По информация на Министерството на здравеопазването на Турция броят на загиналите при атентата в Анкара тази сутрин е достигнал 86 души, от които 62 са загинали на място, а останалите в болнични заведения. Предвид тежкото състояние на някои от жертвите обаче се очаква броят им да нарасне. Това заяви посланикът ни в Турция Надежда Нейнски пред „Дарик“.

По думите ѝ няма информация за загинали или пострадали български граждани при атентата и допълва, че властите в Турция подозират, че взривовете в Анкара са атентат

На този етап в посолството ни са информирани, че всички ресурси на Областната управа на Анкара - петима прокурори и 16 следователи, са на мястото на атентата.

В направеното изявление на Министерството на здравеопазването не била посочена националността на пострадалите.

„След края на официалните следствени действия ще има допълнителни изявления. Към момента няма информация за пострадали български граждани”, обясни още тя.

Според Нейнски обстановката в Анкара продължава да е напрегната. В действие е въведен план за извънредни ситуации.

„Посолството е взело всички мерки за повишаване бдителността на служителите. Продължаваме да следим обстановката и да поддържаме връзка с представители на местната власт”, посочи още пред Дарик Нейнски и допълни, че е много рано да се говори за версии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама