Изложба от 35 фотографии и много повече размисли гостува на София (снимки)

21:23, 10 окт 15 / Култура 25 397 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Фотографска изложба от 35 кадъра на фотографи, които практикуват различни професии и са от различни краища на България. Но ги обединява любовта към това изкуство. А и Фейсбук групата „Photo-Phoenix”, която е създадена по идея на Светослав Стойков.

Но това не е като всички останали експозиции, а се отличава с голямото разнообразие от фотографски стил на изразяване. И това е ключът към вдъхновението на всеки зрител, отишъл да я види в зала „София” на Столичната библиотека, видя репортер на София Topnovini.bg. София е последната спирка на изложбата, където ще може да бъде видяна до 16 октомври включително. Преди това тя е посетила Пловдив и Варна.

Отправяйки поглед към природните картини, се виждат множество хълмове, които са обвити от меки бели облачета. Те създават чувството за топла завивка през хладната есен. Малко златоградско село разкрива потайностите, които не са видими дори за жителите му, заради ежедневието, което ги отвява в други мисли.

Някои от изложените фотографии са склонни да направят от един човек пътешественик, втурнал се в опознаване на дивата природа през различните сезони. А най-дълбокото море може да се стори плитко, за да стигне плувецът до лодката в далечината.

В изложбата се открояват и човешките лица. Някои от тях са обградени от топли цветове, други акцентират върху трептящото око. И детската усмивка показва неописуемо безгрижността на малкото невинно същество.

Кацналата пеперуда на цвят или свитата калинка под крилата на водното конче. Макро снимките допринасят за любопитството, което отвежда в света на насекомите. Арт фотографията също не липсва. Тя внася малко повече хаос в мислите и оставя на зрителя разгадаването на това какво е искал да каже авторът със създаването й.

„Това са нашите цветни или черно-бели прозорци към света, нашите усещания, надежди, желания и мечти, които споделяме”, каза пред София Topnovini.bg  един от участниците в изложбата Дора Недкова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама