В Благоевград ще има училище за родители

08:50, 12 окт 15 25 673 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Училище за родители ще има в Благоевград. То ще бъде открито официално на 21 октомври, а лекциите ще се провеждат в Ларго МОЛ. За целите и очакванията на проекта ще разкажат експерти, които ще вземат участие, на специална пресконференция днес от 11 часа.

Училището за родители е част от инициативата на списание "9 месеца" - "С 9 месеца на училище". Благоевград е деветият град в страната, в който ще има такова.

Надяваме се, че ще бъдем полезни на бъдещите и настоящите родители в най-важния период от живота им – раждането и отглеждането на дете", обясниха инициаторите от "9 месеца".

Специалистите на проекта ще изнасят различни лекции, съдържащи полезна теоретична и практическа информация за бременността, раждането и отглеждането на бебето. Първата от тях ще е на Теодора Артинова, старша акушерка на отделение "Патологична бременност" към Първа САГБАЛ "Света София". Тя ще даде съвети за първите грижи за новороденото. Лекциите ще са безплатни за всички посетители.

Училищата за родители в цялата страна имат около 1 400 - 1 500 посещения месечно. Всеки посетител получава и подаръци от партньорите на инициативата.. Тя стартира през 2003 година с любезното съдействие на гилдията на акушер-гинеколозите, неправителствени и държавни институции.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама