Отхвърлиха жалба на трима кандидат-кметове в Мъглиж

09:36, 12 окт 15 / Политика 25 453 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинската избирателна комисия  (ОИК) в Мъжлиж отхвърли жалбата на  Делка Алексиева – кандидат за кмет на Община Мъглиж от ПП НДСВ, Марийка Илиева – кандидат за кмет на община Мъглиж от БСП, Младен Тодоров Чернаков – кандидат за кмет на община Мъглиж от „Социалистическа партия Български път”, съобщиха от Комисията.

„ След като ОИК Мъглиж се запозна подробно със съдържанието на жалбата и изложените в нея твърдения на страните, установи следното: Към жалбата не са представени доказателства за представителната власт на жалбоподателите. От тук не може да се установи правния интерес, което обосновава допустимостта на същата по същество. Депозираният  документ, наименован „жалба“ по своята същност не представлява жалба. Разгледана по същество жалбоподателите не са изложили нито едно конкретно оплакване, от което може да се заключи безспорно допускане на извършване на твърдяното от тях нарушение” се казва в решениието на ОИК. В документа са били зададени въпроси към Комисията.  Не са представени и приложени към жалбата доказателства, от които може да се направи категоричен и безспорен извод за наличието на извършените нарушения.

Въпреки това от ОИК Мъглиж са извършили нарочна самостоятелна проверка относно предполагаемите нарушения, описани в т.нар. жалба, при която е установено, че твърдяното в нея не отговаря на обективната действителност.

Затова и Комисията решава: Оставя жалбата без уважение, като неоснователна и недоказана.

Решението може да се обжалва пред ЦИК в тридневен срок от обявяването му.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама