Колите не са могли да спрат при катастрофата край „Витиня“ (видео)

09:47, 12 окт 15 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Видеоклип от един от автомобилите, участвали във верижната катастрофа в тунела „Витиня“, показва невъзможността на шофьора ѝ да спре, въпреки че вижда спрелите пред него автомобили. Кадрите бяха излъчени в ефира на „Нова телевизия“ и са изпратени от зрители на медията. 

Във видеото се чува женски глас, който много преди колата да катастрофира, казва „Спри“.

 

Категорично имаше разлята течност на пътя, кафеникава. Аз не знам дали това е нафта, масло, нито кога и по какъв начин се е разляла. Това каза депутатът от Патриотичния фронт Валентин Николов, който е един от катастрофиралите в тунела „Витиня" миналата седмица. 

 

„Моят автомобил беше един от първите катастрофирали, може би шести или седми. Веднага след това започнаха да се блъскат всички останали в нас“, разказва народният представител и допълни, че е имал чувството, че гърмят бомби. 

 

По думите му, когато излязъл от страната на Ботевград, се виждало с просто око, че има разлята течност. 

 

„Самата настилка беше абсолютно хлъзгава, сякаш имаше някаква поледица", поясни патриотът. Според него линейките и полицията са дойдоли след втория час. 

 

Бившият директор на КАТ – „Пътна полиция“ Алекси Стратиев отхвърли версията на Николов.

 

Според него тунелът и платното най-вероятно са били по-хлъзгаво от това, което е навън, защото в тунела се натрупвала мръсотия, докато платното отвън дъждът го измивал, а вятърът издухва боклуците. 

 

Видеото можете да видите тук.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама