Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ оказва подкрепа на читалищата от област Разград

10:43, 12 окт 15 / Култура 25 398 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 13-ти до 15-ти октомври регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ домакинства обучение на представители на 20 читалища от област Разград, съобщиха от фондация „Глобални библиотеки – България“.

Темите на обучителните модули са 11. Сред тях са разработване на проект, формулиране на общностни проблеми, застъпничество, мотивация за даряване, доброволчество, как да подобрим публичния образ на читалището с помощта на социалните медии и интернет и др.

Участието на представителите на читалищата от региона в обучението ще бъде реалната основа за подобряване на индивудалната им дейност, взаимното опознаване и създаване на мотивация за общи дейности по важни за всички или голяма част от гражданите въпроси.

Лектори на инициативата ще бъдат Людмила Атанасова и Елица Баракова от фондация "Помощ за благотворителността в България" и Деница Сачева, председател на Българската асоциация на ПР агенциите и основател на ПР агенция „Интелдей Солушънс“.

Обучението е третата дейност в рамките на 10-месечен проект  „Библиотеката – обединителен център на НПО сектора и общността в региона на Кърджали, Разград и Враца“. Той се финансира в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г. и се изпълнява от фондация „Глобални библиотеки – България“ в партньорство с Фондация "Помощ за благотворителността в България".

Проектът цели развитието на регионалните библиотеки като обединителен и ресурсен център за местното гражданско общество, създаването на връзки между НПО и гражданите и предоставянето на платформа за колективни граждански действия по важни местни проблеми и въпроси.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама