Иван Иванов от БСП в кв. Макак: В следващия мандат квартал Макак ще има канализация

12:49, 12 окт 15 / Политика 25 530 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Имаме дълг към квартал Макак, призна на среща с избиратели в местното читалище кандидат-кметът за Шумен от БСП Иван Иванов. Той обясни, че оперативните програми на ЕС са така структурирани, че средствата отиват в градските части.

В Макак искат чиста вода, улиците да са асфалтирани и редовен автобусен транспорт. "Водата в Макак и в Шумен е една и съща - идва от яз. "Тича". Кабинетът Орешарски отпусна 5 млн. лв. за пречиствателна станция, парите бяха в сметките на общината, но дойде Близнашки и ги прибра, заедно с парите за старческия дом. Питал съм го от трибуната на НС защо, но не даде отговор. А що се отнася до транспорта, ще тръгне рейс и насам, имам виждане за нова транспортна схема", заяви Иванов.

На срещата стана ясно, че най-болният въпрос на квартала е липсата на канализация. "Канализацията тук е планирана и е неизбежна. През следващия мандат Макак ще има канализация", заяви Иван Иванов, като обясни, че по програмите за околна среда в новия оперативен период проектите не се правят от общините, а от ВиК-дружествата.

Кандидатът за кмет и за общински съветници заявиха още, че общината повече няма да продава общинска земя и площите ще се дават за оземляване. Иван Иванов се ангажира да проучи как така 75 дка пасища от макашкото землище са били продадени като мочурлива ливада. Хората поискаха съдействие под новата отсечка на магистралата до Макак да се направи подлез за животни, за да могат стопаните да стигат до гората си.

В квартала се тревожат че общината вече нямало да финансира маломерните паралелки в училищата.

"Това на ГЕРБ не им харесва, било безсмислен разход. Но спрем ли тези средства, това означава затваряне на училища и ново обезлюдяване на селата. Културата и образованието са сфери, в които инвестициите се изплащат бавно, но ако ги зарежем, ако затворим училищата и читалищата, ще харчим много повече за борба с кражби и хулиганство", обясни зам.-кметът по културата Живка Тонева.

"Така че, на 25 октомври помислете за другите кандидати - знаят ли те какво е общинско управление и имат ли шофьорска книжка за колата, която искат да карат прз следващите 4 години", призова Иванов жителите на кв. Макак.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама