69-годишна жена е била нападната и обрана в Русе

12:53, 12 окт 15 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Във Второ РУ се разследва сигнал за грабеж, извършен над 69-годишна русенка, съобщават от Областната дирекция на МВР. Жената е подала сигнала в събота вечерта, а престъплението е извършено предишния ден, на 9 октомври, около 14:30 - 15:00 часа в Русе.

Според разказа на потърпевшата тя е станала жертва на грабеж, докато се е движела по бетонна алея, успоредна на бул. Родина и жп линията в посока кръстовище "Олимп", където на десетина метра от транспортния портал на Русенския университет е била пресрещната от непознати младежи - мъж и жена.

Мъжът я блъснал по дясната ръка, като при удара дамската й чанта паднала на земята, а след това я ритнал по глезена на десния крак, при което и тя паднала на земята. Той грабнал чантата й и хукнал по алеята в посока магазин "Практикер". Потърпевшата го изгубила от поглед и не обърнала внимание в каква посока е тръгнала жената, придружавала непознатия младеж.

Развикала се за помощ и в този момент видяла към нея да се задава непознат мъж на средна възраст, който извадил от храстите край алеята дамската й чанта и я подал. Като прегледала съдържанието на чанта си, тя установила липсата на портмоне, в което е имало около 30 лв, лична и дебитната карта /с листче с написан ПИН код/, както и други документи.

На другия ден се обадила в банката, за да блокират дебитната й карта, но разбрала, че е била извършена транзакция, при която от сметката й са изтеглени 30 лева. Пострадалата е заявила щети в размер на около 60 лева. По случая е образувано досъдебно производство. Случаят се разследва, издирва се извършителя по даденото описание.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама