НАТО няма да се намесва във военния конфликт в Сирия

14:45, 12 окт 15 / Свят 25 274 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
НАТО няма да се намесва в ситуацията в Сирия. Това обяви генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг. Той взе участие в пленарната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО, която се провежда в норвежкия град Ставангер.

По думите му организацията няма да се намесва в конфликта като военнополитически съюз. Столтенберг все пак подчерта, че членове на Алианса са част от коалицията, водена от САЩ, която действа на територията на Сирия.

„Отделни партньори на НАТО играят ключова роля в борбата с терористичната групировка Ислямска държава. Дори ако организацията не участва официално в операцията, възможностите, опитът и оперативната съвместимост на силите на НАТО дават много плюсове за коалицията“, заяви генералният секретар на Алианса.

Според Столтенберг САЩ и Русия ще работят заедно в намирането на решение на кризата. Той определи ударите на Русия по позиции на Ислямска държава като нещо наложително, но припомни, че от НАТО следят дали военната инвазия не е прикрита атака срещу политическите противници на президента на Сирия Башар Асад.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама