Арестуваха двама телефонни измамници в Сандански

14:48, 12 окт 15 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама телефонни измамници са били арестувани от служители на полицията в Сандански след поредната телефонна измама в региона.

В събота около 1.30 часа на телефон 112 е получен сигнал от 76-годишна жена от село Поленица. Тя съобщила, че получила обаждане на домашния си телефон от неизвестно лице. Била информирана, че дъщеря й е предизвикала катастрофа и е необходимо тя да заплати гаранцията й. Тогава възрастната жена събрала сумата от 1 000 лева и я предала на непознати за нея мъж и жена.

Местната полиция веднага е започнала оперативно-издирвателни дейности, които установили извършителите на деянието. Това са 43-годишен мъж и 26-годишна жена от София. По случая е образувано досъдебно производство.

Снощи около 18 часа 83-годишна жена от Благоевград е станала поредната жертва на телефонна измама. Тя получила телефонно обаждане, в което й са поискани пари за климатици, закупени от нейн роднина в чужбина. Бабата събрала сумата от 1 500 лева и ги дала на неизвестни за нея лица.

От МВР - Благоевград отново апелират хората да бъдат мнителни при подобни обаждания и да се обаждат на телефон 112 в случай, че им бъдат поискани лични данни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама