Зачестяват кражбите от търговски обекти във Варна

15:20, 12 окт 15 25 407 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мобилни телефони за близо 8 хиляди лева са били задигнати от магазин на телекомуникационна компания във Варна, съобщиха от полицията. Сигналът за кражбата е подаден на 11 октомври затова, че неизвестно лице е проникнало в магазина и е отмъкнало апарати от различни марки и модели. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районната прокуратура във Варна

Ден по-рано е подаден сигнал за кражба и в магазин за хранителни стоки, намиращ се на ул. «Сава Радулов». Неизвестно лице е взело бутилка алкохол от стелажите на магазина и си е тръгнало без да плати. След кратко издирване е задържан за срок до 24 часа извършителят – 44-годишен мъж с. Веселец, област Разград, известен на органите на реда. По случая е образувана преписка. Материалите са докладвани на дежурен прокурор от Районната прокуратура.

Още двама крадци са успели да заловят варненските полицаи през последните дни. Разкрит е извършителят на кражба на инструменти от строеж на ул. „Хан Тервел”, станала на 4 октомври. 32-годишният варненец е известен на МВР, но досега не е бил осъждан.

Полицаите са заловили и крадец на преносим компютър от лек автомобил „Фолскваген”, който бил паркиран на ул. „Средна гора”. Оказало се, че ги е взел 36-годишен варненец с предишна присъда.

Срещу двамата апаши са образувани досъдебни производства под надзора на Районната прокуратура.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама