Масови проверки по детски градини в Търговище

16:32, 12 окт 15 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
21 инспекции по 4 тематични проверки са извършили здравните инспектори в Търговище в началото на този месец. 10 от тях са във връзка с разпространението на въшки в училища и детски градини, 2 по профилактика и контрол на заразните болести, 5 по допускане посещението на болни деца в забавачките по време на предепидемичен и епидемичен за страната период по отношение на грип и острите респираторни заболявания и 4 по регистрация и отчитане на инфекциите, свързани с медицинското обслужване в болнични заведения.

Направени са и други  205 текущи проверки на обекти с обществено предназначение в рамките на текущия контрол. За установени несъответствия със здравните изисквания са съставени 2 акта. Един на обслужващ персонал за лоша хигиена в детска градина и един на директор на основно училище за непредставено в срок за утвърждаване седмично разписание за новата учебна година. Акт е издаден и за неспазване изискванията за здравословното хранене на децата на възраст от 3 до 7 години

Здравните инспектори са направили и 6 предписания - за извършване на допълнително хлориране на питейната вода от местен водоизточник, за спазване указанията на производителя при приготвянето на работен разтвор за дезинфекция на повърхности в детско заведение, за спиране реализацията на вносни козметични продукти без етикет на български език, както и за  недопускане на продажба в търговската мрежа на вносни козметични продукти без етикет на българки език.

87 обекти с обществено предназначение и 13 лечебни заведения; са проверени за спазване на забраната за пушене, други 20 за продажбата на алкохол на непълнолетни. 17 са инспекциите за здравословното хранене на деца и ученици.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама