Държавна опера - Бургас гостува със "Службогонци" на шуменска сцена

16:37, 12 окт 15 / Култура 25 510 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 20 октомври от 19.00 ч. Държавна опера – Бургас гостува в голяма зала на театъра със „Службогонци”, съобщават от Драматично-куклен театър "Васил Друмев".

Тази вечна комедия на Патриарха на българската литература Иван Вазов, намира своята музикална интерпретация в най-поставяния и любим български мюзикъл. Автор е неповторимият Панчо Владигеров.

"Службогонци" е сатеричен и тъжен спектакъл за изгубеното човешко достойнство, в който обаче често се смеем, един трагичен анализ на нашето време и на въпроса какво значи да си "службогонец" днес.

" Служба, служба - малка, голяма, от тебе по-хубава няма!" - рефрен, написан преди повече от 40 години, и днес намира своята проекция в българското общество.

Съвременното послание на спектакъла е, че всичко, което гледаме на сцената, фактически се отнася за реалния ни живот.

Смехът, който будят въплъщенията на безпринципността и кариеризма обаче, и на сцената, и в живота, е всъщност не само смях, а горчив смях през сълзи, провокират размисъл за нас самите и живота, който водим.

Всичко това превръща "Службогонци" в преживяване, което не бива да се пропуска. Защото един свеж и шеговит поглед върху вечната тема за властта и стремежа към определени позиции е сигурен знак за много смях и добро настроение.

Разкрита е предварителна продажба на билети на касата на театъра, а цените са 8.00 и 10.00 лв.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама