Наближава петото издание на фестивала „Мизия танцува“

07:29, 14 окт 15 / Култура 25 278 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Петото издание на фестивала „Мизия танцува“ ще се проведе тази събота (17 октомври) на централния площад в Плевен. Начало на проявата ще бъде дадено в 10:30 часа, а краят е определен за 17:00. Това съобщиха от пресцентъра на Община Плевен и съорганизаторите „Българско хоро“, като уточниха, че при лошо време фестивалът ще се проведе в зала „Спартак“.

Очаква се „Мизия танцува“ да събере повече от 500 участници, които ще бъдат оценявани от тричленно жури. Съдийската комисия е оглавявана от доц. Красимир Петров - хореограф, етнограф и преподавател, председател на УС на Сдружението на танцовите дейци, и ще присъди първа, втора и трета награда за цялостно представяне и награда за изпълнение на северняшко хоро.

По повод фестивала за първи път в града ни на пл. „Свободата” в дните 17 и 18 октомври ще отвори врати и Улица на занаятите под наслова „Назад във времето”. Плевенчани и гостите на града ще имат възможност да си припомнят автентични занаяти, да се докоснат до майстрските изработки и да си закупят уникален ръчно изработен истински български продукт.

В 20 шатри дипломирани майстори от цяла България ще представят своите занаяти : играчки от вълна, кукли, архаичен филиграм, свещолеене, кожарство, троянска керамика, дървостругарство, бижутерство, рязана керамика, пластика с кожа, макраме, гравирана кожа, дърворезба, ножарство, плъсти, градинска керамика, низане на мъниста, средиземноморска керамика, иконопис, лъжичарство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама