Голяма дискусия с граждани организира независимият кандидат за кмет на Търговище Славчо Славчев

10:24, 14 окт 15 / Политика 25 572 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Среща дискусия по наболелите въпроси за гражданите на Търговище организира независимият кандидат за кмет Славчо Славчев. "Целта ни е да дадем трибуна на търговищката общественост да сподели, това което според нея трябва да се случи в следващите четири години в нашата община", обяви той, като подчерта, че общината е общ дом за хората. "26 години ни разделят по политически, етнически и икономически признаци. Смятам, че думата разединение трябва да се замени с единение. Единението в България и в нашата община ще доведе до промяна", призова Славчев.

Пред препълнената зала на Младежкия дом той представи приоритетите в своята програма, в която на първо място е възстановяване на общинската икономика, което според него ще промени тенденцията от последните години в района да се затварят предприятия, медии, учебни заведения.

"Единствено възстановяването на общинската икономика до две години ще даде реален резултат. Да задържим кадърните, млади, образовани, интелигентни хора, много специалисти, които са тук, да ги задържим с работа. А в следващите три до пет години да започнат да се връщат и от чужбина, и от големите градове нашите съграждани, които са патриоти, но от икономическа принуда не са тук", подчерта Славчев.

Рецептата според независимия кандидат за кмет е развиването на публично частни партньорства с 50% общинско участие, възраждане на земеделието и животновъдството, производствена дейност и активна търговия с ориентация към всички възможни пазари.

Икономиката според Славчев ще дръпне напред образованието, спорта, младежките дейности, социалните услуги за хората в нужда и др. В програмата му е предвидено обособяването на повече средищни училища, запазване на местната езикова гимназия, спиране на обезлюдяването на селата, гарантиране на сигурността на хората от малките населени места, създаването на общинска полиция и разкриване до една година на дом за стари хора. Славчев обеща и прозрачност в местното самоуправление, изваждане на светло на всички общински поръчки, както и ангажиране на гражданите с предлагането на идеи и вземането на решения.

Хората в залата изразиха огорчение, че езиковата гимназия в Търговище е пред закриване, градът е сред малкото областни центрове, в  които няма университет и така регионът губи потенциала на младите хора, които отивайки да учат на друго място намират и реализация там. Призивът беше общината да се ангажира на първо място със спешен ремонт на сградата на езиковото училище и да се балансира приемът в училищата, така че учениците да не се концентрират в определени учебни заведения.

От спортните среди беше поставена темата за лошо състояние на спортните бази в града. На това Славчев отговори, че има поне три европейски програми, по които могат да се привлекат средства, за да станат тези обекти не само използваеми, но и желано място за спорт. Не беше подминат и въпросът с футболен клуб "Светкавица", за който присъстващите имаха носталгия по времето, в което тимът е събирал хиляди фенове на стадиона.

"Ще направим всичко възможно до една година „Светкавица” да се върне в националния футбол, това сме записали в нашата програма", заяви Славчо Славчев и обясни, че това е въпрос не само на професионалния футбол, но и на детско юношеските школи в града.

Дискутирани бяха и проблемите с бездомните кучета, като по темата Славчев подчерта, че улиците трябва да станат безопасни за хората и проблемът има решение, като обеща, че това ще е едно от първите неща, с които би се захванал.

 

"Мога да ви обещая, че такива срещи ще има и то не приемна в общината, а среща при вас. На всеки три месеца ще правим по една такава среща по различни теми. Това зарежда с енергия, дава идеи. На младите хора, които са много в залата, бих искал да кажа, че ние сме се захванали с нещо, с което искаме да направим път за младите хора, да ги върнем и да ги задържим тук. Динамиката, енергията е в младите хора и затова сме се захванали да им предоставим тази възможност. След всичко което чух, аз смятам, че Търговище има бъдеще, а от тук и България", обърна се към присъстващите независимият кандидат за кмет Славчо Славчев и ги призова на местните избори да гласуват за номер 1 в бюлетината за кмет.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама