Плавни понижения на речните нива

06:26, 15 окт 15 25 354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По данни и прогнози на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН днес валежи не се очакват. В петък на места в Западна България ще превали. Количествата ще са между 3 и 10 л/кв.м.       

На основа на метеорологичната прогноза, обработената хидрологична информация и моделираните водни количества от НИМХ – БАН в Дунавския басейн днес се очаква водните нива да се понижават. В петък, 16 октомври, са възможни краткотрайни повишения на нивата на реките Тимок, Тополовец, Витбол, Арчар, Лом, и  Огоста.

Моделът за водосбора на р. Янтра прогнозира  нива за 15 и 16 октомври около и над средномногогодишната стойност. Водните количества ще са под прага за внимание.

Моделът за водосбора на р. Русенски Лом прогнозира количество в долното течение на реката на 15, 16 и 17 октомври ще бъде около средномногогодишната стойност. Водните нива ще започнат да се понижават плавно.

Нивото на река Дунав продължава да е ниско. За 16 октомври прогназата на Агенцията за проучване и поддържане на река Дунав е за покачване с 25 cm, очаквано ниво 76 cm.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама