Отбелязват 100 години горска служба в Благоевград

08:01, 15 окт 15 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С поредица от събития ще бъде отбелязана годишнината от създаването на горска служба в Благоевград. По повод вековния юбилей пред сградата на Регионалната дирекция по горите ще бъде открита паметна плоча. Церемонията ще започне в 13 часа.

Час и половина по-късно ще бъде открита изложба "Мечтите на гората - моите мечти". В нея ще бъдат включени отличените рисунки от конкурса със същото име, който бе организиран от РДГ и Югозападното държавно предприятие.

В 15 часа в местността "Бачиново" ще бъде направена първа копка на ремонтните действия на криволинейния бараж на река Хърсовска.

Специален гост на празненствата ще бъде заместник-министърът на земеделието и храните доцент Георги Костов. На тях ще присъстват още директорът на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов, изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по горите инж. Тони Кръстев и директорът на Регионалната дирекция по горите инж. Иван Гергов.

По-рано през деня, от 10.00 часа, в залата на хотел „Езерец” в Благоевград ще бъде открита научно-практическа конференция на тема: „Отговорното управление – гарант за съхраняването на българските гори”. Организатори са „Дедал - Оценяване и сертификация” ООД и „Непкон България” ЕООД. Във форума ще участват представители на Министерството на земеделието и храните, Изпълнителната агенция по горите, Югозападното държавно предприятие, Лесотехническия университет и Съюза на специалистите по качеството в България.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама