Кирил Домусчиев потвърди - американските централи напускат КРИБ (обновена)

08:18, 15 окт 15 / Политика 25 404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Наистина получихме писма от „AES Марица изток 1“ и „Контур глобал Марица изток 3", в които се заявява желанието на напуснат КРИБ. Най-вероятно е заради натиска, който оказахме в последно време". Тази информация потвърди председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, Кирил Домусчиев.  

В студиото на Нова телевизия Домусчиев заяви, че договорите с американските централи са "узаконен грабеж".

"Затова пуснахме жалба до Европейската комисия, тъй като тези договори имат нерегламентирана държавна помощ, според нас. Затова очакваме становище и тези договори да им бъде спряна годишната субсидия, която е 333 млн. лв. на година", заяви Домусчиев.

Домусчиев отрече да има допирни точки с Иво Прокопиев и Делян Пеевски и обясни, че единственото, което го интересува е свързано с добрите бизнес условия в страната.

"Сивият сектор в България е голям, около 30%, ако искаме повече пари в хазната, трябва да свием сивата икономика", каза Домусчиев. Като пример той даде резултатите от проверките на НАП в автосервизите, където не се издават фактури на клиентите и хазната се ощетява със стотици хиляди левове. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама