Изоставени раници в центъра хвърлиха в паника бургазлии (снимки) (обновена)

10:00, 15 окт 15 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Захвърлени раници в центъра на Бургас хвърлиха в смут хората, живеещи на улица "Александър Стамболийски". Те са били забелязани около 08:00 часа тази сутрин. Сигналът за тях е подаден от хора, работещи наоколо, предаде репортер на Topnovini.bg. Раниците са били закачени по клоните на дърветата до Младежкия дом. Една от тях е оставена и пред входната врата на отсрещната кооперация.

Около 09,00 часа на мястото пристигат полицаи и един противопожарен автомобил. Районът е отцепен. Предполага се, че раниците са на бежанци, защото късно през нощта са били заловени нелегални имигранти в района на жп гарата.

В една от раниците е имало найлон, който бежанците най-вероятно са използвали, за да спят на него.

Живущи в съседната кооперация казаха пред репортер на Topnovini.bg, че снощи около 01,30 часа през нощта са забелязали група от хора с бели забрадки да притичват около мястото, където са намерени раниците.

Трима от бежанците са задържани и са откарани в Първо Районно управление на полицията. Останалите обаче все още не са открити. Хората коментират, че най-вероятно са се изпокрили из града и чакат изгоден момент да дойдат и да си вземат оставения багаж. Бургазлии са обезпокоени, защото е възможно между тях да има терористи или такива, които да пренасят зарази. Те припомнят случая от преди няколко дни в Анкара, където бомбен атентат отне живота на десетки хора, и се страхуват нещо подобно да не се случи и тук.

Около 10,00 часа блокадата на ул. „Ал. Стамболийски” беше вдигната и тя вече е отворена за движение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама