Хванаха 51 нарушители по пътищата в Търговище в превантивна акция на TISPOL

10:17, 15 окт 15 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
245 моторни превозни средства, от които 182 товарни и 63 автобуса са проверени в рамките на специализирана полицейска операция в Търговище, организирана от европейската организация на службите на “Пътна полиция“–TISPOL,  информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР

Констатираните от контролните органи нарушения на Закона за движение по пътищата са 51.

11 от тях са свързани с неизползване на обезопасителни колани,  9 са случаите на управление с нередовни документи, 5 са засечените случаи на управление на технически неизправно превозно средства, по 2 – на управление с превишена скорост, на  нередовни документи и на тахографски нарушения.

В хода на операцията контролните органи са констатирали и 20 други нарушения на Закона за движение по пътищата по пътищата на областта.   На нарушителите са съставени 14 акта за установяване на административно нарушение и са наложени 37 глоби по фиш по същия закон.

Анализът на ГД “Национална полиция” сочи, че основните причини за възникнали инциденти с участието на товарни автомобили и автобуси са неспазване времето за почивка от водачите, превишаването на скоростта, употребата на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари както и претоварването на автомобилите.

По време на проверките по метода „широкообхватен контрол” бе осъществяван и контрол за валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност” на автомобилистите, както и за това заплатена ли е необходимата винетна такса за ползване на републиканските пътища.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама