Започна ремонта на пътя Дебелец – кв. "Чолаковци" във В. Търново

10:31, 15 окт 15 25 448 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Започна очакваният над 20 години ремонт на пътният участък между град Дебелец и кваратал „Чолаковци“. Работи се по довършването на неизградения пътен участък с дължина около 400 метра, както и по рехабилитацията на положената преди години асфалтова настилка.

Консорциум „Търновски пътища“ подготвя  основата от трошен камък, с който ще бъде насипан и уплътнен участъкът, върху който ще се положи асфалтовата настилка. В ремонта ще бъдат вложени над  608 000.лв. от инвестиционната програма на община Велико Търново за 2015 година.

Въпреки дългата процедура и множеството проблеми през последните три години  по подготовката на проекта се стигна до неговата реализация. Извършващият се в момента ремонт решава значим инфраструктурен и социален проблем с над 20 годишна история.

Довършването на този пътен участък бе поставяно многократно като важен проблем както от жителите на общината, така и от представителите на бизнеса и органите на пътна полиция.

Дългоочакваният ремонт е важен не само за свързването на град Дебелец, промишлената зона на града с квартал „Чолаковци“, а и като много важен алтернативен маршрут на Главен път I-5 “Русе – В. Търново- Габрово“, който е връзката с прохода Хаинбоаз и сред важните артерии свързващи Северна с Южна България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама