Сидеров се появи във ВСС да иска имунитета на Цацаров

10:34, 15 окт 15 25 479 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска да бъде изслушан от членовете на Висшия съдебен съвет (ВСС). Той пристигна в сградата на Съвета, където се провежда редовното заседание на колегията, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Не се стигна до скандали. След като Сидеров представи пред ВСС искането си за сваляне на имунитета на главния прокурор Сотир Цацаров в присъствието и на правосъдния министър Христо Иванов, за имотна измама, преди да бъде избран за сегашната си длъжност, той си тръгна.

Съветът от своя страна само му благодари и продължи нормална работа по заложения дневен ред.

По време на изказването си Сидеров заяви, че не е удрян полицай, когато е поискал проверка за безакцизни стоки и наркотици в клекшопа, намиращ се на столичната ул. "Георги С. Раковски". По неговите думи всичко това се прави, за да бъде той "омаскарен".

Цацаров от своя страна му отвърна, че няма този имунитет, който той има като народен представител. "Вие сте недосегаем, затова се обръщам към ВСС", се обърна лидерът на "Атака" към главния прокурор. Сидеров отбеляза, че е бил даден ход на делото срещу него (водено за варненските му хулигански прояви - бел.ред.) от съдия Райкова, когато той и защитата му не са били в съдебната зала.

Той допълни, че "от този момент не вярвам в безпристрастността на съдебната система". Около 15 привърженици на "Атака" се събраха на ул. "Екзарх Йосиф" 12 с плакати, които гласяха "Цацаров - американска марионетка", "Стига политически дела". От надписа "Цацаров, свали имунитета" не стана ясно дали те искат неговия имунитет или този на техния лидер.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама