Архитекти се оплакаха от тромавата общинска администрация на среща с Данаил Папазов

10:57, 15 окт 15 / Политика 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Предпочитаме да проектираме в Добрич, Каварна и София, защото тук във Варна е много трудно. Община Варна винаги връща проектите ни, тъй като не успява да спази собствените си срокове. А това ни компрометира пред клиентите ни, коментираха представители на Камарата на архитектите в България от Варна по време на среща с кандидата за кмет на "Живот за Варна“ Данаил Папазов. Участниците в разговора изразиха и съмнението си, че зад протакането на документите им се крият корупционни намерения.

"Една от причините да реша да се кандидатирам за кмет, е че искам да променя стила на работа в общината. Аз се сблъсквам със същите проблеми в Община Варна – забавяне, протакане, разкарване и липса на желание за решаване на проблемите на хората. Едни и същи фирми печелят обществените поръчки, едни и същи фирми фигурират в рамковите договори. На това трябва да се сложи край", каза Данаил Папазов.

"Когато отидох в София като министър, бях с нагласата, че нещата във Варна не се случват заради спънки от централната власт. За кратко време обаче се уверих, че проблемите са тук, на местно ниво. Варна, например, отказа парите за строителство на нова Съдебна палата, защото не можа да извади ПУП", обясни Данаил Папазов.

Той добави, че във Варна срокът за издаване на ПУП е средно 160 дни, което само отблъсква инвеститорите. Отблъсква ги и тромавата администрация, както и ограниченият брой електронни административни услуги, които се предлагат от нея – само 11, коментира Папазов и добави, че в Попово те са 23.

В отговор на въпрос от участниците в срещата той заяви категорично, че първото нещо, което ще направи, ако получи доверието на варненци, е ревизия не само на финансовото състояние на общината, но и на конкурсите и обществените поръчки.

По време на срещата, в която участваха и кандидатите за общински съветници от "Живот за Варна“ Андриян Атанасов и Светослав Трайков, Данаил Папазов сподели и идеята си за изграждане на модерна индустриална зона около планирания интермодален терминал на пристанище Варна, която ще съживи бизнеса в града.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама