Две възрастни русенки са поредните жертви на телефонни измамници

11:40, 15 окт 15 25 310 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жертва на измама е станала възрастна жена от Русе. Случаят се разследва във Второ РУ, съобщават от Областната дирекция на МВР. Потърпевшата 80-годишна русенка разказала на разследващите, че вчера около 14.00 часа на домашния си телефон е получила обаждане от мъж, представил се за нейн племенник, който поискал сумата от 2 000 лева, необходими за лечение на тежко заболяване, от което страдал.

По-късно през деня, пред вратата на жилището си русенката предала на непозната жена, представила се за “служител на банка БНБ”, исканата сума в размер на 2 000 лева. След проведени разговори с роднини, пострадалата установила, че е измамена и сигнализирала в полицията. По случая е образувано досъдебно производство.

Жертва на друга измама по подобна схема е станала и 82-годишна жена от Русе, вчера по обед. На нея пък се е обадил мъж, представяйки се за доктор, който й съобщил, че сина й е пострадал в чужбина, в болница е и се нуждае от скъпо лечение.

Така след като я заблудили в телефонни разговори жената предала на неизвестен мъж, който дошъл пред входа й, сумата от 1000 лева. По този случай също е заведено досъдебно производство. Разследва се от Второ РУ, съобщават още от Областната дирекция на МВР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама