Установиха нови случаи на канабис, отглеждан в домашни условия

12:10, 15 окт 15 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Два случая на отглеждане на канабис в домашни условия са установени от служители на районното управление на МВР в Сливен. Операцията с цел противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества е проведена вчера под ръководството на Районна прокуратура-Сливен.

В жилище на бул.”П.Хитов”, обитавано от К.Г.(25г.), полицейските служители намират саморъчно направена лаборатория за отглеждане на канабис. При последвалите процесуално-следствени действия се установява, че лабораторията е с изградена ел.инсталация, осветително тяло, вентилатор с намиращи се в нея 4 засети растения. К.Г. няма досегашни криминални прояви, задържан е за 24 часа.  Срещу него е образувано досъдебно производство.  

Друг екип криминалисти в хода на операцията намира засети в двора на частен имот в квартал “Клуцохор” 5 растения от рода на конопа. При направения полеви тест те са реагирали на канабис. Растенията са иззети, а по случая е образувана проверка.  

Спецакциите срещу производството и разпространението на наркотици на територията на град Сливен продължават. Засилено полицейско присъствие и проверки има в районите на паркинги, училища, паркове, заведения и игрални зали.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама