С 2,53 промила алкохол е катастрофирал мотопедист през нощта в Русе

12:17, 15 окт 15 25 248 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 14 октомври, около 02:10 часа, екип на сектор Пътна полиция - Русе е изпратен на бул. Цар освободител до бл."Русия", във връзка с получен сигнал за инцидент с мотопед, съобщават от Областната дирекция на МВР. Установено е, че 41-годишният Д.И. от Русе е паднал сам с управлявания от него мотопед "Пежо", без регистрационен номер.

Мъжът лъхал на алкохол, но отказал да му бъде извършена проверка с техническо средство. На водача е бил съставен акт за установяване на административно нарушение и му е връчен талон за медицинско изследване. От изготвената химическа експертиза се оказва, че в кръвта на 41-годишния е имало наличие на етилов алкохол в концентрация - 2,53 промила. По случая срещу водача е образувано бързо производство.

Вчера при извършена проверка от служители от РУ- Две могили на Х. М. на 34 г. се установява, че той управлява лек автомобил “Рено Клио” в срока на изтърпяване на наказание за лишаване от право да управлява МПС, след като е наказан за същото деяние по административен ред. На Х.М. е съставен акт и срещу него за случая е започнато незабавно производство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама