ВиК-Варна не смогва с авариите, шефът на монополиста се прави на инженер

12:21, 15 окт 15 25 640 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пробойни по остарялата и амортизирана ВиК-мрежа оставиха хиляди варненци без питейна вода и в четвъртък. Според сайта на "Водоснабдяване и канализация" авариите били само 2 – в ниската част на кв. Виница и в района под Автогарата. По ирония на съдбата, докато "спестовният" шеф на монополиста - Валентин Вълканов - си прави медиен пиар, "инспектирайки" изграждането на главен водопровод под плавателния канал с бившия си заместник и настоящ заместник-кмет на Варна, в района до Аспаруховия мост възникна още една, трета авария, и южните квартали и местности останаха без питейна вода.

Междувременно в редакцията на Topnovini.bg постъпи и сигнал за наводнение на ул. "Константин Величков". Същинска кална река се стича надолу, залива тротоарите на близките локални улички и заплашва да наводни дворове и сутеренни помещения, установи репортерска проверка. В продължение на цял час хората звънели на телефона за повреди на ВиК, но нито един авариен екип не се озовал на място.

Пред Topnovini.bg говорителката на монополиста потвърди, че сигналът за наводнението е получен, но не бил обслужен поради липса на аварийни екипи. Не стана ясно обаче дали това обстоятелство се дължи на факта, че техническите екипи са ангажирани с медийното мероприятие по "инспекцията" на изграждащия се водопровод. Попитана кога хората да очакват реакция от ВиК, пиарката отговори с въпрос: "Какъв ви е зорът?!". Няколко минути по-късно тя се обади на редакционния телефон и увери, че аварийните екипи са изпратени на място, спрели са водата и ще отстранят аварията да 17 часа.

Така и абонатите между бул. "Владислав Варненчик", ул. "Патриарх Евтимий", "Неофит Рилски" и "Отец Паисий" ще останат на сухо – този път не по вина на ВиК, а на частна фирма, извършваща изкопни работи на строеж на ул. "Константин Величков".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама