Янаки Стоилов в Русе: Икономическите интереси изместиха политическия дебат в предизборната кампания

12:33, 15 окт 15 / Политика 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"На повърхноста можем да направим констатации, че предизборната кампания е вяла и безидейна, но това се дължи на факта, че в много случаи идеите и ангажиментите са изместени от парите, от това че за част от кандидатите това е борба не просто за местната власт, а за запазване и преразпределение на икономическо влияние. Има стремеж за запазване на властовите възможности в тесен икономически кръг, който в синхрон с държавното управление да продължава своята дейност по утвърдените вече модели". Това заяви днес в Русе зам.-председателят на НС на БСП и народен представител от "БСП - Лява България" Янаки Стоилов, който е в града за да изрази подкрепата си за кандидата за кмет на "червените" Божидар Йотов.

Стоилов обяви, че БСП си поставя за основна задача да промени този модел и стила на управление, и това може да бъде постигнато със социално ангажирани, но и икономичеки активни общини. От партията предлагат и национална платформа за участието в изборите, тъй като социалистите имат общи ангажименти, които подчертават ролята на общините. Поставя се акцент върху общинската собственост - общините да създават не само икономически условия за развитие, но и да участват в създаването на работни места чрез собствена дейност. 

"Нашите кандидати по места се опитват да развиват и конкретизират тези национални задачи, и това важи в особена степен и в Русе", заяви още Янаки Стоилов, припомняйки предходния мандат на Божидар Йотов, както и настоящата му платформа. "Много е важно също местното управление да е открито, да има публичност на харченията. Именно поради това се срещаме ежедневно с хората, и сме в непрекъснат диалог с тях", завърши още "червеният" депутат. 

От своя страна Божидар Йотов увери, че БСП - Русе има ясно изразена социално-ориентирана програма, която се допълва според спецификата на дадения район. "Ние предлагаме на русенци едно ново управление, от което те се нуждаят, управление обърнато към хората, чрез диалог с всеки гражданин. Нашите програми и платформи ще бъдат допълвани и надграждани именно чрез този диалог, който ще ни даде много по-добра представа от какво се нуждаят крайните квартали и отделните населени места", заяви още кандидатът за кмет на БСП. Той отново критикува и практиката на сегашното управление помпозно да открива мащабни проекти, замислени и започнати по време на неговия мандат. 

"Ние показахме, че можем да работим открито, честно и прозрачно, и затова с открито лице заставаме пред русенския избирател за да поискаме отново тяхното доверие на 25 октомври", заяви още Йотов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама