100 участници от 5 държави се включват в Балканското първенство по ушу в Бургас

12:50, 15 окт 15 / Спорт 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Около 100 души от пет държави ще вземат участие във Второто Балканско първенство по ушу, което се провежда за първи път в България и чието домакинство бе спечелено от Бургас. Това обяви на пресконференция днес председателят на Българската федерация по ушу Стефан Колев. Той каза още, че най-важното събитие по време на първенството ще бъде галавечерта, която ще се проведе тази събота от 19:00 часа в зала „Младост”, чиято сцена ще наподобява китайски улици.

„По време на галавечерта ще се състои годишното награждаване на участниците за Спортист на годината на Българската федерация по ушу. Ще бъдат раздадени 7 награди в 7 категории за спортистите, които са спечелили международни медали през 2015 година”, сподели Стефан Колев.

Участниците, които ще се включат в Балканското първенство по ушу, са от България, Сърбия, Македония, Румъния и Босна и Херцеговина, като най-малкият участник е на 6 години. Първенството ще стартира с дисциплини по форми (безконтактни дисциплини, на които се играе с оръжие) от 10:00 часа тази събота в спортна зала „Младост”. От 13:00 часа започват двубоите, а галавечерта с награждаването ще се проведе от 19:00 ч.

„Искам да отправя благодарност към Община Бургас, защото е институцията, която най-много помага на българското ушу. През тази година, по моя инициатива и благодарение на Общината, преместихме седалището на Българската федерация по ушу в Бургас”, добави още Колев.

Сумата, с  която Общината подпомага това събитие, е 9500 лева.

„Бургас е меката на нетрадиционните спортове и вярвам, че това нещо да остане така благодарение на тези хора, които са не само ентусиасти, но и такива, които са доказали вече своите качества и като състезатели, и като треньори”, каза заместник-кметът по здравеопазване, социални дейности и спорт в община Бургас д-р Лорис Мануелян.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама