Басейнова дирекция Плевен изготвя План за управление на риска от наводнения

13:07, 15 окт 15 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Басейнова дирекция „Дунавски район“ (БДДР) стартира консултации за разработване на Плана за управление на риска от наводнения (ПУРН), информираха от държавната структура.

Целта на плана е да се анализират причините за възникване на наводненията, да се предвиди потенциалната опасност от нежелани последици и да се предвидят подходящи превантивни действия за намаляване на риска в застрашените райони.

Разпоредбите на Европейска Директива за наводненията и Закона за водите изискват разработването на ПУРН да се осъществи при активно участие на всички заинтересовани страни. На този етап от разработката, БДДР ще събира мнения и становища от специалисти и обществени групи, с чиято помощ да се изготви реалистичен и приложим план за действие при бедствие.

Проектът е финансиран по Процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма "Околна среда 2007 - 2013 г." и има за цел осигуряване на необходимата научнопрактическа подкрепа и подпомагане на Басейновите дирекции при изготвяне на планове за управление на риска от наводнения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама