Френският посланик също защити „Биволъ“

13:08, 15 окт 15 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След като международната организация „Репортери без граници“ осъди целенасочената кампания срещу главния редактор на сайта за разследваща журналистика „Биволъ“ Атанас Чобанов, днес това стори и френският посланик Ксавие дьо Кабан.

В профила си в Туитър той публикува линк с официалната позиция на „Репортери без граници“ по казуса с текст към него „Свободата на пресата няма награници“. Най-вероятно дипломатът е допуснал техническа грешка, като е добавил две допълнителни букви към думата „граници“.

Преди броени дни Чобанов обяви, че срещу „Биволъ“ и в частност срещу него има атака от страна на медии, близки до депутата на ДПС Делян Пеевски.

„Чобанов е мишена на оркестрирана кампания от няколко дни заради неговите и на неговите колеги текстове за предполагаема корупция с участието на медийния магнат и „олигарх“ Делян Пеевски“, пише в позицията си „Репортери без граници“.

От организацията припомнят разследването на „Биволъ“ срещу собствениците на Първа инвестиционна банка Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев. Имената им бяха намесени в измама с изчезването на 26 млн. евро от европейската програма за хранителни помощи в Румъния.

Веднага след тази публикация екип на телевизията Канал 3, която официално е собственост на Пеевски, са отишли в дома на Атанас Чобанов в предградие на Париж и са поискали да влязат, за да установят дали той живее в социално жилище. Това предизвика гнева на журналиста и той депозирал във френската прокуратура жалба за тормоз.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама